Monday, June 24, 2013

Antifungice: Usturoiul

Usturoiul este un antifungic cu eficienţă dovedită şi este simplu şi uşor de adaugat la planul de tratament anti Candida. Studiile de cercetare au arătat că usturoiul este eficient împotriva agenţilor patogeni, cum ar fi Candida. Pe lângă utilizarea sa ca antifungic, usturoiul poate întări sistemul imun, reduce colesterolul, si ajuta la scaderea nivelului de zahar din sânge.

Puteţi începe să luaţi suplimente de usturoi după ce aţi terminat detoxicarea şi aţi trecut la dieta stricta anti-Candida. Deoarece, este mai bine să ia două sau trei antifungice o dată pentru a preveni apariţia rezistenţei Candidei, astfel încât puteţi utiliza usturoiul împreună cu alte antifungice naturale.

Cum Usturoiul ajuta în Candidoză?

Există o gamă largă de literatură ştiinţifică, care sprijină utilizarea usturoiului pe  apost de antifungic. O mare parte din aceaste cercetări sunt axate pe Candida şi organisme patogene similare. De exemplu, un studiu din 1988 (a se vedea textul integral aici), a constatat că "creşterea de Candida Abicans sa dovedit a fi semnificativ inhibată de AGE [extract apos de usturoi]". Potrivit unui alt articol de Huntington Colege of Medical Science, "Cercetările au arătat în mod clar că usturoiul are activitate anticandida, inhibând atât creşterea cât şi funcţionarea Candidei Albicans".

Unul din compușii cheie din usturoi este ajoene, un antifungic carfe şi-a dovedit eficienţa împotriva multor tulpini fungice. Ajoene este format dintr-un compus numit alicina și o enzimă numită alinaza. Când acești doi compuși naturali vin în contact (prin tocarea, strivirea usturoiului sau prin alte mijloace), ele formează un agent antibacterian numit alicina, care apoi se combina pentru a forma ajoene. Deși acest lucru sa dovedit a fi proprietăți antifungice, mecanismul exact prin care se intampla acest lucru nu este clar. Ca și în cazul altor antifungice, oamenii de știință bănuiesc că acesta funcționează prin distrugerea peretelui celulelat a drojdiei Candida.

Un avantaj major al usturoiului este faptul că este atât de ușor de inclus în planul de tratament. Tabletele de usturoi, capsule și uleiurile sunt disponibile pe scară largă, și cățeii de usturoi proaspezi pot fi adăugate în mai multe reţete. Aveți posibilitatea să utilizați usturoiul ca o completare la alte antifungice fără să fie nevoie de a cheltui mulţi bani. Pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a preveni drojdia Candida de la adaptare la tratament, cel mai bine este să luați două sau trei antifungice, în același timp.

Cum se administrează usturoiul?

Produsele de usturoi pot fi găsite într-un număr mare de forme, atât în ​​supermarkete şi magazin de produse alimentare de sănătate. În supermarket, veţi găsi elemente, cum ar fi cateii de usturoi proaspăt, pasta de usturoi, usturoi zdrobit, fulgi de usturoi sau praf de usturoi. Magazinul de produse alimentare de sănătate ar trebui să aibă în stoc comprimate de usturoi si ulei de usturoi.

Fiecare tip contine diferite nivele de ingrediente active, astfel încât asigurați-vă că citiţi compoziţia. Iaţă o listă a dozelor recomandate pentru fiecare tip:

  • Caţei de usturoi: 2-4 grame pe zi de usturoi proaspat, usturoi tocat
  • Comprimate de usturoi: 600-900 mg pe zi, usturoi liofilizat standardizat la 1,3% alina sau 0,6% alicina
  • Uleiul de usturoi: de la 0.03 la 0.12 ml de trei ori pe zi

Cine nu ar trebui să ia usturoi?

Deşi un remediu natural, usturoiul concentrat poate interacționa cu alte medicamente, consultați întotdeauna un profesionist înainte de a începe tratamentul. Usturoiul are o proprietate de subțiere a sângelui, care poate fi foarte utilă, dar poate fi, de asemenea, periculoasă pentru hemofilici sau pentru cei cu tulburări trombocitare, precum şi pentru femeile gravide sau pentru pacienţii în ajunul unei interventii chirurgicale.

Efectele secundare a usturoiului includ dureri gastrice, balonare, respiratie urât mirositoare, mirosul corpului, şi o senzație de înțepătură pe piele la manipularea usturoi prea proaspăt sau uscat. Manipularea usturoi poate provoca, de asemenea, apariţia de leziuni cutanate.

Alte reacții adverse care au fost raportate de către cei care au luat suplimente de usturoi includ dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, dureri musculare, ameţeli descrise ca vertij, și alergii, cum ar fi o reactie astmatiformă sau dermatită de contact (erupţie pe piele) .

Unele persoane pot suferi o reacție alergică uşoară la usturoi concentrat. Altele pot avea un deranj gastric, mirosul corpului, respiraţie urât mirositoare, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare sau oboseala. Acesta poate să determine o reacție cutanată, cum ar fi o înțepături în mâini.

0 comments:

Post a Comment